Breaking news

Τετραπλό «χτύπημα» ΑΣΕΠ: Πάνω από 4.800 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
A

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη 2ΓΒ/2026 του ΑΣΕΠ, που αφορά χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, οι θέσεις εργασίας «σκαρφάλωσαν» σε περίπου 4.819. Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατηγορίας ΠΕ διαφόρων κλάδων/ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με νέο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Proson.gr, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1.319, μιας και παλαιότερο έγγραφο έκανε λόγο για 3.500 προσλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη θα αφορά τους συμμετέχοντες του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2025.

Η εν λόγω προκήρυξη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και αναμένεται μόνο η τελική έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να να προχωρήσει η δημοσίευση της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Η πορεία από τον γραπτό διαγωνισμό μέχρι τον διορισμό

Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη ενεργοποιείται στην πράξη ο μηχανισμός που μετατρέπει τη συμμετοχή και την κατάταξη στον γραπτό διαγωνισμό σε πραγματική τοποθέτηση σε θέσεις του Δημοσίου. Οι θέσεις θα καλύψουν ανάγκες τόσο σε κεντρικές όσο και σε περιφερειακές υπηρεσίες, ενισχύοντας κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται ότι στη 2ΓΒ/2026 αναμένεται να περιλαμβάνονται ειδικότητες από τον χώρο των διοικητικώνκοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων.

Τέλος, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν υπήρχε βάση επιτυχίας. Οι υποψήφιοι κατατάχθηκαν σε πίνακες βάσει ειδικότητας και βαθμολογίας, γεγονός που σημαίνει ότι δικαίωμα διεκδίκησης των θέσεων έχουν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις