Breaking news

tourismos
A

Λίγο περισσότερο από δύο μήνες έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ να χρησιμοποιήσουν τα voucher τους, σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη κάνει.

Συγκεκριμένα, τα αδιάθετα voucher του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ της περιόδου 2021 - 2022 μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 31 Ιουλίου 2022. Να σημειωθεί ότι μετά την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας, οι περσινές επιταγές δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες.

Υπενθυμίζουμε ότι η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι που έχουν πραγματοποιήσει ήδη διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των δήμων αυτών, χωρίς να έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να υπογράψουν οποτεδήποτε έως τη λήξη του προγράμματος στις 31 Ιουλίου 2022 νέο συμφωνητικό για διαμονή στο ίδιο ή σε διαφορετικό κατάλυμα των συγκεκριμένων δήμων για όσες διανυκτερεύσεις υπολείπονται.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ της περιόδου 2021 - 2022, είναι η πρώτη φορά που επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα τουρισμού με free pass

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, από την 1η Ιουλίου πρόκειται να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα λειτουργεί με τη μέθοδο του free pass.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις