Breaking news

maskes_covid_koronoios
A

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε κι ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης πριν από λίγο. 

Συνεδρίασε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγήθηκε από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου οι μάσκες να παραμείνουν υποχρεωτικές στις μονάδες υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα ΜΜΜ.

Υποχρεωτική θα παραμείνει η μάσκα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε μονάδες υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, άρση της μάσκας σημαίνει ότι δε θα εφαρμόζεται πλέον διοικητικό πρόστιμο σε όσους δε φορούν μάσκα, παρόλαυτα οι επιστήμονες και η κυβέρνηση εξακολουθούν να συνιστούν τη χρήση της. Συγκεκριμένα, ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας θα γίνει για όλους τους κλειστούς χώρους και χώρους με συνωστισμό καθώς και για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση για τα σχολεία και τα πλοία και η χρήση της μάσκας σε αυτούς τους χώρους θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Επιπλέον, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως τρένα και ΚΤΕΛ καθώς και αεροπλάνα. Στο εμπόριο αίρεται υποχρέωση για μάσκα. Παραμένει ως μέσο που χρησιμοποιείται σήμερα. Η άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε αυτούς τους χώρους αφορά και τους εργαζόμενους


Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη


«Από 1/6 μέχρι 15/9 αναστέλλεται η υποχρετική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και στα μέσα όπου υπα΄ρχει αριθμημένη θέση. 

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και τους εργαζομένους σ' αυτούς τους χώρους. Παραμένει η υποχρεωτικότητα σε ΜΜΜ, νοσοκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Για ακτοπλοϊκές και σχολεία, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση. 

Παραμένει η προτροπή και η σύσταση να χρησιμοποιείται σε όλους αυτούς τους χώρους από ευάλωτες ομάδες»

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις