Breaking news

eody_covid_koronoios_giatroi_ygeia
A

Χωρίς δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις 26, 27, 28 Μαΐου κινδυνεύουν να μείνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε απεργία.

Με εκτενή δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παραδέχεται το πρόβλημα που δημιουργεί το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) το οποίο υποχρεώνονται να καταβάλλουν τα διαγνωστικά κέντρα στο κράτος. Παρόλαυτα, δήλωσε αντίθετος για την εξαγγελθείσα απεργία τους στις 26, 27 και 28 Μαϊου, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και κυρώσεις.

Σε ανοιχτή επιστολή με την οποία απευθύνονται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα διαγνωστικά κέντρα αναφέρουν αναλυτικά τα αιτήματά τους:

«Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ζητούν:


1) Το «κούρεμα» των τεχνητών χρεών που τους φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ τα έτη 2013-2021, όπως έχει γίνει και σε άλλες κατηγορίες πολιτών και προσφάτως με την επιστρεπτέα προκαταβολή (που ορθώς έγινε) και που ήταν δάνειο και όχι τεχνητό χρέος και

2) Τον περιορισμό του clawback με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και στόχο την πλήρη εξάλειψη του, παράλληλα με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων (διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, real time έλεγχος κλπ). Αν δεν υπάρξει έξτρα χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητάμε να εκτελούμε τις εξετάσεις που μπορεί να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ.

Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους.
Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς!

Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας!
Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία!».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις