Breaking news

eoppy
A

Σε απεργία προχωρούν από σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, παρά τις απειλές του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι θα υπάρξουν κυρώσεις από το κράτος.

Η απεργία είναι τριήμερη και και αφήνει στον «αέρα» χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις που είχαν κανονίσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στις 26, 27 και 28 Μαΐου.

Μέσω της απεργίας, τα διαγνωστικά κέντρα και οι γιατροί αντιδρούν στο σύστημα Clawback, που έχει οριστεί από την εποχή των μνημονίων. 

Ο όρος Clawback σημαίνει την επιστροφή χρηματικού ποσού από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο, και συγκεκριμένα προς τον ΕΟΠΥΥ ή/και το Υπουργείο Υγείας, και προκύπτει ετησίως από την υπέρβαση του προκαταβολικά προκαθορισμένου ορίου του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης. 

Με εκτενή δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παραδέχεται το πρόβλημα που δημιουργεί το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback), ωστόσο δεν έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναζητά λύση.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, χαρακτηρίζει το μέτρο Clawback ως πρωτόγνωρο και 

Δείτε τι είναι το Clawback

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις