Breaking news

apth poreia
A

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, στο ΑΠΘ, μετά τη λήξη της μαζικής πορεία χιλιάδων φοιτητών ενάντια στην αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες είναι δύο 22χρονοι κι ένας 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της διαδήλωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν χημικά και κρότου λάμψης, τραυματίζοντας μάλιστα σοβαρά έναν φοιτητή ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ενόψει της μεταγωγής τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια.

Με νέες κινητοποιήσεις «απαντούν» οι φοιτητές

Την απάντησή τους δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ στα χθεσινά γεγονότα βίας και τρομοκρατίας από την πλευρά των ΜΑΤ εντός τους campus που κατέληξε και στον τραυματισμό ενός φοιτητή από την ευθεία βολή κρότου – λάμψης στο πρόσωπό του, καλώντας σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 27 Μάη, στις 11 π.μ.  στην πλατεία Χημείου.

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΠΤΔΕ, Χημικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Χωροταξίας και ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και σημειώνουν ότι το «οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους» δεν θα περάσει. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις