Breaking news

triiris_olympia
A

Από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, οι «Ημέρες Θάλασσας» θα λάβουν χώρα στο λιμάνι του Πειραιά για 8η συνεχόμενη χρονιά με την γνωστή τριήρης Ολυμπία να εμφανίζεται και πάλι εν πλω στα νερά της Μαρίνας Ζέας.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» πρόκειται να φιλοξενήσουν ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα, με πάνω από 100 δωρεάν προσκλήσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα ο πολιτιστικός εορτασμός των «Ημερών Θαλάσσης» έχει στο επίκεντρο του την ιστορία, τον πολιτισμό, την ναυτιλία αλλά και την παράδοση, σε συνδυασμό με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων, αλλά και εθελοντικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων η τριήρης Ολυμπία θα δέσει στο λιμάνι της Μαρίνας Ζέας, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της Αθηναϊκής τριήρους, προερχόμενη από τον 5ο αιώνα. 

Παράλληλα οι Πειραιώτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εν πλω ξεναγήσεις στις ακτές της πόλης.

Η τελετή έναρξης ξεκινάει σήμερα 27 Μαΐου 2022 με μία παραθαλάσσια συναυλία των Swinging Cats, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διοργανώσεις με συναυλίες, πανηγύρια και λοιπές συναθροίσεις στην Τρούμπα και τον Όρμο της Αφροδίτης που θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά. από τις 27 έως και τις 29 Μαΐου. 

Ακόμη η Πλατεία Κανάρη πρόκειται να μετατραπεί σε πάρκο ανακύκλωσης με δράσεις, πρωτοβουλίες αλλά και ενημερώσεις. Τέλος τα μουσεία του Πειραιά θα ανοίξουν τις πύλες τους για δωρεάν ξεναγήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

triiris_olympia
Photo: INTIME / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
triiris_olympia
Credit: George Vitsaras / SOOC
triiris_olympia
Credit: George Vitsaras / SOOC
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις