Breaking news

Fuel Pass
A

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιστροφή μέρους των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που πλήρωσαν οι καταναλωτές. Η διαδικασία θυμίζει αυτή του Fuel Pass, καθώς οι καταναλωτές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα.

Την επιστροφή χρημάτων δικαιούνται αποκλειστικά οικιακοί καταναλωτές συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας. Αντίστοιχα, η επιστροφή αφορά τα τιμολόγια κύριας ιδιοκτήτης ή μισθωμένης κατοικίας, όπως και τη μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενων παιδιών τα οποία σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα, στην οποία θα μπουν με τους κωδικούς του TAXIS, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που το σύστημα θα έχει αυτόματα αντλήσει.

Ξεκινά το Fuel Pass 2

Βέβαιη θεωρείται η επανάληψη του επιδόματος βενζίνης. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί για την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου. Τα σενάρια που εξετάζονται εντάσσουν περισσότερους δικαιούχους, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά πιθανό να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης στα 40 έως 60, από 30 έως 50 που ήταν στον προηγούμενο κύκλο.

Ενεργά παραμένουν και τα σενάρια επιδότησης απευθείας της τιμής της βενζίνης, στη λογική που γίνεται με ντίζελ κίνησης. Εάν η κίνηση γίνει συνδυαστικά με το επίδομα καυσίμων, στόχος θα είναι η τιμή να συγκρατηθεί στην περιοχή των 2 ευρώ, σενάριο όμως που προϋποθέτει να μην συνεχιστεί η εκρηκτική πορεία της τιμής της βενζίνης.

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται η παράταση της επιδότησης στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση της τιμής στα διυλιστήρια για το πετρέλαιο κίνησης, έφερε απευθείας μείωση της τιμής και ταυτόχρονα σχετική συγκράτηση των αυξήσεων σε σχέση με τη βενζίνη.

Πέρα από τα μέτρα τα οποία αφορούν απευθείας τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια και την επιδότηση βενζίνης και ηλεκτρικού ρεύματος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να επαναλάβει το καλοκαίρι την «επιταγή ακρίβειας» η οποία δόθηκε το Πάσχα. Δικαιούχοι το Πάσχα ήταν όσοι είχαν ετήσιο ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ και ακίνητα περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις