Breaking news

covid
A

Απόφαση σταθμός θεωρείται η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της Βίκυ Σπιτ, η οποία θα λάβει 140.000 ευρώ για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της που έχασε τη ζωή του 8 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για τον μουσικό «Lord Zion». Η σύντροφος του αντιμετώπισε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, απίστευτη γραφειοκρατία, προκειμένου να φτάσει στη δικαίωση. Η ίδια δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι οι χήρες και οι τραυματίες χρειάστηκε να αγωνιστούν επί ένα χρόνο για να λάβουν αυτή τη στήριξη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που καταβάλλεται αποζημίωση για θάνατο από παρενέργειες εμβολίου.

Η ιστορική απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να «ανοίξει τον δρόμο» σε παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, υπολογίζεται ότι 81 θάνατοι στη Βρετανία των 50.000.000 εμβολιασμών σχετίζονται με το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στους υπευθύνους του Προγράμματος αποζημίωσης μιλώντας για παρενέργειες από τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από BBC

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις