Breaking news

covid
A

Σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει σύσταση για 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν τελικά αποφασιστεί και ανοίξει το emvolio.gov.gr, θα αφορά, προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο προαιρετική επιλογή.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στη χώρας μας φαίνεται πως ανησυχεί τους επιστήμονες, ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως δεν μετράει πια μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10.528 νέα κρούσματα, ενώ οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού δείχνουν να «ξεφεύγουν» από την ανοσία των εμβολίων και της φυσικής νόσησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δικαιούχοι της τέταρτης δόσης στην Ελλάδα, ήταν μέχρι σήμερα 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Επικαιροποιημένα εμβόλια από το Φθινόπωρο

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο δήλωσε: «Αυτό που συζητάμε είναι ένα εμβόλιο για προφύλαξη το φθινόπωρο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια. Γι’ αυτό και τις παραγγελίες που είχαμε να παραλάβουμε το καλοκαίρι με βάση την πανευρωπαϊκή συμφωνία και τα νούμερα των εμβολίων που αντιστοιχούν στην χώρα μας, τις πάμε πιο πίσω και θα παραλάβουμε τα καινούρια επικαιροποιημένα το φθινόπωρο». 

«Θα είναι ένα διπλό εμβόλιο που θα έχει περισσότερα στελέχη και που ήδη η Moderna φαίνεται να το πετυχαίνει, οπότε πιστεύουμε όλοι ότι θα το έχουμε το φθινόπωρο» συμπλήρωσε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις