Breaking news

eody_test_covid_koronoios_krousmata
A

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο  Γκίκας Μαγιορκίνης πραγματοποίησε μία ακριβή αλλά τραγική πρόβλεψη περί κρουσμάτων, τονίζοντας ότι σήμερα Τρίτη είναι πιθανό να ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα κορονοϊού .

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει ότι: «η  μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει, υποστήριξε ο κ. Μαγιορκίνης, ότι σήμερα Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».

Στην ίδια ανάρτηση, τόνισε πως η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. «Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων». 

Οι χθεσινές μετρήσεις 

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.682. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.624.556 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Ο αριθμός των νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.382 και οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. ανήλθαν σε 210 ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 195 ασθενείς. Αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν ανησυχητικά ευρήματα και έχουν προβληματίσει βαθύτατα τους ειδικούς.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μάσκα θα έπρεπε να επιστρέψει σε χώρους με συνωστισμό, φαίνεται πως ακόμη δεν θα ληφθούν μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Αυτό το θέμα ανέπτυξε, χθες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με δηλώσεις του στο Open: 

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εάν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας. 

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη λόγω και της κινητικότητας και το ζήτημα είναι κατά πόσο επηρεάζει το Σύστημα Υγείας. Εξήγησε ότι στους μεν σκληρούς δείκτες δεν το επηρεάζει, οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες από τις δυνατότητες του Συστήματος, αλλά υπάρχει αύξηση στις απλές νοσηλείες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις