Breaking news

eody_koronoios_rapid_test_covid
A

«Καλπάζει» ο κορονοϊός, ακόμα και τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σχεδόν 330.000 παιδιά επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Θεαματικά υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων απ’ ό,τι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι

Όπως συνεχίζει η έκθεση, σχεδόν 68.000 παιδιατρικά περιστατικά μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 23η Ιουνίου. Πρόκειται για αριθμό θεαματικά υψηλότερο απ’ ό,τι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (8.400).

Μολύνσεις κορονοϊού σε παιδιά στις ΗΠΑ, με βάση την έκθεση

Μέχρι στιγμής, φέτος στην Αμερική, έχουν μολυνθεί από τον ιό περίπου 5,8 εκατομμύρια παιδιά. Ο συνολικός αριθμός τους από την εκδήλωση της πανδημίας έχει φθάσει τα 13,6 εκατομμύρια, με βάση την έκθεση.

Συγκέντρωση συγκεκριμένων στοιχείων ανά ηλικιακή κατηγορία

Είναι επιτακτική η ανάγκη για συγκέντρωση συγκεκριμένων στοιχείων ανά ηλικιακή κατηγορία για το πόσο σοβαρή μορφή της COVID-19 προκαλούν οι παραλλαγές και οι υποπαραλλαγές του ιού και τις δυνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία.

Επισήμανση της AAP στην έκθεση

Όπως σημειώνει, στην έκθεση η AAP, «Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της πανδημίας στη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία αυτής της γενιάς παιδιών και νέων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις