Breaking news

mask
A

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για κάποια μέτρα κατά του κορονοϊού και του νέου κύματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «το έκτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε».

Όπως δήλωσε: «Το περιμέναμε το νέο κύμα και λέγαμε 'προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα'», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να βάλουμε υγειονομικά πρωτόκολλα, αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία και πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα.

«Εχουμε 30.000 θανάτους. Η χώρα μας γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για τον κορονοϊό. Δεν σημαίνει πως ότι κάνουν οι άλλοι πρέπει να το κάνουμε και εμείς (για την κατάργηση της μάσκας). Αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το θέμα δεν είναι μόνο η αύξηση των κρουσμάτων. Είχαμε ανησυχητική εφημερία χθες το βράδυ, είχαμε 100% αύξηση των προσελεύσεων και είχαμε 500-600% αύξηση των εισαγωγών», συνέχισε ο κ. Καπραβέλος.

Νέα παραλλαγή και μέτρα

Τόνισε ότι η νέα παραλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες. «Κανείς από αυτούς που ήρθαν χθες στο νοσοκομείο δεν είχε κάνει την 4η δόση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Προφανώς και προτείνω μέτρα για να έχουμε ήρεμο καλοκαίρι. Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, Πριν γίνει τσουνάμι πρέπει να λάβουμε μέτρα», με χρήση μάσκας και έστω ένα τεστ για τους τουρίστες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις