Breaking news

covid
A

H Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, παραχώρησε κάποιες διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με ποιοι πολίτες και για ποιο λόγο πρέπει να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονoϊού.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ιδιαιτέρως τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στους άνω των 60 και 70 ετών και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, για την 4η δόση του εμβολίου.

Υπογράμμισε πως η τέταρτη δόση θα γίνεται τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση και ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση, δεν χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση.

Οι χθεσινές δηλώσεις της υπουργού ξεκαθάρισαν το τοπίο, διευκολύνοντας τους πολίτες στο να κατανοήσουν επαρκώς ορισμένα ζητήματα περί των εμβολίων, χωρίς να τεθούν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με όσα είχαν ήδη ειπωθεί.

Οι άνω των 30 ετών 

Επιπλέον, η Επιτροπή εισηγείται πως αν κάποιος άνω των 30 ετών θέλει να κάνει το εμβόλιο μπορεί να προχωρήσει στη δόση, συμβουλευόμενος ιατρική γνώμη.

«Τα δεδομένα για αυτή την τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια είναι προσωρινώς ίσως περιορισμένα», παραδέχθηκε η κ. Θεοδωρίδου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις