Breaking news

tourismos
A

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που ορίζει την υλοποίηση του προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους 2022».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή ή το Σάββατο, 15 ή 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορεί να πραγματοποιείται μέχρι την 21η Ιουλίου 2022.

Να σημειωθεί ότι για να υποβάλλετε αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» θα πρέπει να έχετε υποβάλλει πρώτα και την φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους στην ΑΑΔΕ. Το ΦΕΚ αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος που εξετάζεται ανά κύκλο προγράμματος, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα υλοποιηθεί φέτος με την μορφή του Freedom Pass. Οι δικαιούχοι, θα λαμβάνουν στο κινητό τους μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα περιέχει 150 ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Το voucher των 150 ευρώ θα αφορά και τις χειμερινές διακοπές και οι δικαιούχοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2022.

Οι δικαιούχοι

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια:

  ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
(ΕΓΓΑΜΟΙ+
ΣΥΜΦΩΝΟ
ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 28.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 29.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 31.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 33.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ 26.000 38.000

Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Ποιοι αποκλείονται από το πρόγραμμα

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

  1. οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των ΟΑΕΔ και ΔΥΠΑ, αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  2. οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων ή ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, επιβάλλεται πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων η άμεση επιστροφή προς το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

Μάλιστα, κατά την διαδικασία της αίτησης πρέπει να δηλωθεί ρητά από τον δυνητικό δικαιούχο ότι ο ίδιος δεν έχει επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή προγράμματος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Υποβολή αιτήσεων

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται αίτηση, η οποία υποβάλλεται από τους δυνητικούς δικαιούχους μέσω ειδικής εφαρμογής προσβάσιμης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ), μέσω του vouchers.gov.gr.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση των δυνητικών δικαιούχων με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Ο δυνητικός δικαιούχος εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτών καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις