Breaking news

metro 4
A

Η τεχνολογία θα «δώσει» νέες μεθόδους λειτουργίας σε συρμούς του Μετρό, οι οποίοι αναμένεται να λειτουργούν χωρίς οδηγό (driverless) που θα είναι εξοπλισμένοι με hi-tech συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι συρμοί «υπόσχονται» πως θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία τους.

Οι προεργασίες για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το πρώτο τμήμα της οποίας θα συνδέει το Άλσος Βεϊκου με το Γουδή αναμένεται να είναι έτοιμο το 2029.

Driverless συρμοί

Έχουν γίνει αναφορές για «έξυπνους» συρμούς που, μεταξύ άλλων, θα υπολογίζουν την πληρότητα του κάθε βαγονιού, την ίδια ώρα που θα ενσωματώνουν ως στάνταρ κλιματισμό, αλλά και οθόνες αναπαραγωγής μηνυμάτων και βίντεο για την έγκαιρη και απρόσκοπτη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Η λειτουργία των συρμών θα ελέγχεται από ένα νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ), με προοπτική να επωμιστεί τον έλεγχο λειτουργίας των γραμμών 1,2,3 αλλά και τις μελλοντικές αυτόματες νέες αυτόματες νέες γραμμές, καθώς και το Τραμ. Το νέο ΚΕΛ θα χωροθετηθεί εντός των ορίων του Αμαξοστασίου Σεπολίων.

Γραμμή 4

Με τη Γραμμή 4 οι πολίτες θα μετακινούνται από το Γουδή στην Κυψέλη και το αντίστροφο σε 13 λεπτά κι από το Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά. Οι χρόνοι, αναλυτικότερα:

  • Άλσος Βεΐκου- Δικαστήρια σε 5 λεπτά
  • Άλσος Βεΐκου- Γουδή σε 17,5 λεπτά
  • Άλσος Βεΐκου- Πανεπιστημιούπολη σε 14 λεπτά
grammi 4
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις