Breaking news

μασκα κν95
A

Οι μάσκες αυξημένης προστασίας (ΚΝ-95 - FFP2)  έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτών ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων την ώρα που η πανδημία καλπάζει στην χώρα μας

Από την Παρασκευή η είσοδος σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας. Θ. Πλεύρης.

Πρόκειται -όσον αφορά τις μάσκες αυξημένης προστασίας- για τις γνωστές FFP2 ή KN95, οι οποίες βάσει και πρόσφατων ερευνών μπορούν -ιδίως αν εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο χωρίς να αφήνουν αέρα να μπαίνει και να βγαίνει από τις άκρες τους- να μειώσουν δραστικά κάτω από 1% τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό.

Το ποσοστό προκύπτει από νέα γερμανική επιστημονική έρευνα (διενεργηθείσα στις αρχές Δεκεμβρίου) από ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Τα βασικά της ευρήματα εξετάζουν κατά περίπτωση και τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού με ή χωρίς χρήση μάσκας, ενιοσχυμένης ή απλής.

Τι λένε οι φαρμακοποιοί

"Σαφέστατα και η ζήτηση των προστατευτικών μασκών από τον κόσμο που είναι συνειδητοποιημένος και ακολουθεί τα μέτρα, ήταν τεράστια σήμερα στα φαρμακεία. Ήδη από την Πέμπτη είχαν αρχίσει οι πρώτες ερωτήσεις και σήμερα έσπευσαν να τις προμηθευτούν", σημειώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας είπε "ότι είναι ασύγκριτα καλύτερη από αυτή που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα, από τις υφασμάτινες και τις απλές ιατρικές μάσκες. Είναι ένα μέτρο που έπρεπε να έχει εφαρμοστεί και νωρίτερα".

Ποιες είναι οι αυθεντικές μάσκες ΚΝ-95;

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε να καταλαβαίνετε ποια μάσκα είναι αυθεντική και ποια όχι

Μάσκες FFP2 ή KN95 – Έρχονται πρόστιμα μαμούθ για αισχροκέρδεια

Πολύ ψηλά πρόστιμα προαναγγέλει το υπουργείο Ανάπτυξης για όσους αισχροκερδούν από την πώληση των προστατευτικών μασκών ασφαλείας τύπου KN95 ή FFP2 καθώς παρατηρούνται αυξήσεις φωτιά στις τιμές τους τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που καθιστούν αυτούς τους τύπους μάσκας υποχρεωτικούς για μια σειρά δραστηριότητες των πολιτών

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις