Breaking news

power pass
A

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθεί μία εμβόλιμη πληρωμή του Power Pass για τον Ιούνιο και θα αφορά όσους πήραν ήδη επίδομα ρεύματος την προηγούμενη φορά.

Οι ημερομηνίες για τη δεύτερη φάση του επιδόματος για το ηλεκτρικό ρεύμα «κλείδωσαν», όταν υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προ ημερών δήλωσε ότι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ για το Power Pass Ιουνίου.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης.

Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τα τελικά ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς θα είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, αφού τότε τα ποσά ήταν για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, ενώ τώρα είναι μόνο για έναν μήνα. Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν συνολικά -και αναλογικά- ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει και Power Pass 2 στην περίπτωση που τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο. Αυτό το ενδεχόμενο έχει αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στις ΔΕΘ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις