Breaking news

κορονοϊός
A

Ανακοινώθηκε χθες Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 44.775, από τα οποία το 26% ήταν οι επαναλοιμώξεις, οι θάνατοι ήταν 97 και οι διασωληνωμένοι ήταν 819

Οι νέες «απαντήσεις» της επιστήμης σε αυτή την ασθένεια είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Νίκος Τζανάκης μίλησε σε εκπομπή του Mega για τα θέματα αυτά, συνιστώντας αρχικά τη χρήση μάσκας σε μέρη που υπάρχει συγχρωτισμός

Επιπλέον, τόνισε πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Ο καθηγητής εξήγησε πως: «Νομίζω και την άλλη βδομάδα θα συνεχιστεί μία σχετική αύξηση των κρουσμάτων. Θέλω να πιστεύω πως είναι μια οριακή διακύμανση της εποχής λόγω του ανοίγματος των σχολείων και της κοινωνία χωρίς πολλά ατομικά μέσα», ενώ υπογράμμισε πως σε ηλικίες 10 μέχρι 19 ετών υπάρχει η αύξηση.

Ακόμα, ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε πως: «Θέλω να ελπίζω πως δεν πρόκειται για την έναρξη της φθινοπωρινής έξαρσης, το οποίο το αναμένουμε κανονικά τέλος Οκτωβρίου».

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής τόνισε πως μία δόση με το επικαιροποιημένο αρκεί για την ώρα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εμβολιαζόμαστε τα επόμενα χρόνια.

«Περιμένουμε να εγκριθεί νέο εμβόλιο που θα περιέχει το παλιό στέλεχος και τις παραλλαγές Ο4 και Ο5. Υπολογίζουμε πως θα έρθει μέσα με τέλη Οκτώβρη» προσέθεσε ο ίδιος.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις