Breaking news

ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
A

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη φαίνεται να προβληματίζει τους χρήστες του διαδικτύου προσπαθώντας να ψαρέψει θύματα, στήνοντας μία καλοστημένη παγίδα μέσω της πλατφόρμας του Gov.gr

Συγκεκριμένα η νέα απάτη έχει ως στόχο το Gov.gr, καθώς οι επιτήδειοι συνηθίζουν να στέλνουν μήνυμα σε ανυποψίαστους πολίτες πως έχουν δήθεν επιστροφή φόρου.

Οι απατεώνες αποστέλλουν μήνυμα το οποίο φαίνεται να αναφέρει πως πρόκειται να λάβουν ένα ποσό χρημάτων από την εφορία ζητώντας από τον παραλήπτη να πατήσει το link, μεταφέροντας τον σε μία παραπλανητική ιστοσελίδα.

Περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης τέτοιου τύπου φαίνεται να απασχολούν σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η Ελληνική επικράτεια έχουν αναφερθεί κακόβουλα μηνύματα τα οποία αφορούν δήθεν την πλατφόρμα του Gov.gr και έχουν περιεχόμενο φορολογικού ενδιαφέροντος, υποτιθέμενης επιστροφής φόρου. 

Τα παραπλανητικά μηνύματα ενδέχεται να φαίνεται πως προέρχονται και από τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα ή από εταιρείες εντοπισμού παράδοσης δεμάτων.

Οι συμβουλές της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για την αποφυγή τέτοιων απατών

  1. Δεν θα πρέπει να πατήσετε κανένα σύνδεσμο (link) που περιλαμβάνεται μέσα στο μήνυμα.
  2. Δε θα πρέπει να απαντάτε και να αντιδράτε βιαστικά σε τέτοια μηνύματα ακόμα και αν παρουσιάζονται ως επείγοντα. Αφιερώστε λίγο χρόνο αναζήτησης στο διαδίκτυο για να διερευνήσετε την γνησιότητα του μηνύματος. Αν είναι δυνατό επικοινωνήστε με τον φερόμενο ως αποστολέα για να επιβεβαιώσετε τη γνησιότητα του.
  3. Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς/PIN καρτών, όνομα χρήστη κλπ.
  4. Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση στον εκάστοτε φορέα δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή email που λάβατε. Θα πρέπει να γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φορέα, του οργανισμού ή της τράπεζας (ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό).
  5. Διατηρείτε τη συσκευή σας και τις εφαρμογές σας ενημερωμένες.
απάτη_gov
ηλεκτρονική_απάτη
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις