Breaking news

Εκκένωση κατάληψης «Ντουγρού»
A

Αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε από το πρωί της Δευτέρας, 31ης Οκτωβρίου, για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στο κέντρο της Λάρισας.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή συνολικά 8 ατόμων, έξι αντρών και δύο γυναικών που βρίσκονταν εκτός του κατειλημμένου κτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να μπουν στο χώρο και να ρίχνουν νερό με πιεστικό εντός του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται πως το ακίνητο όπου στεγάζεται εδώ και αρκετό καιρό η συγκεκριμένη κατάληψη, αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη δικαιοσύνη

Τα άτομα που βρίσκονται εντός της κατάληψης απαντούν πετώντας αντικείμενα και φωνάζοντας συνθήματα.

Εκκένωση κατάληψης «Ντουγρού»
onlarissa.gr

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα παρουσία εισαγγελέα, με τους αστυνομικούς με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να αιφνιδιάζουν τους καταληψίες.

Ακολούθησε ένταση με άτομα εντός του κτηρίου να πετούν διάφορα αντικείμενα στους ένστολους, από μπουκάλια, πέτρες, μέχρι τραπέζια και καρέκλες! Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό υπό πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Εκκένωση κατάληψης «Ντουγρού»
onlarissa.gr

Μικροένταση προκλήθηκε και μεταξύ αστυνομίας και μικρής ομάδας ατόμων που έσπευσαν στο σημείο ως «αλληλέγγυοι» στους καταληψίες, χωρίς ωστόσο να λάβει έκταση.

Μετά από περίπου δύο ώρες, γύρω στις 8.30 οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και εκκένωσαν την κατάληψη. Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος.

Εκκένωση κατάληψης «Ντουγρού»
onlarissa.gr

Οι εικόνες όμως που άφησε πίσω της η επιχείρηση είναι αποκαρδιωτικές, καθώς συγκεκριμένη κατάληψη μετρά σχεδόν 6 χρόνια!

Οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου

 Αναλυτικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του:

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις