Breaking news

covid
A

Νέο πλαφόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την τιμή του μοριακού τεστ. Οι ανακοινώσεις γίνονται υπό το φόντο της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων και του «αλαλούμ» που επικρατεί στους εμβολιασμένους εργαζομένους με το αν τελικά χρειάζονται rapid ή pcr τεστ για να δικαιολογήσουν την άδεια τους.

Σήμερα το πλαφόν στη τιμή των PCR test ορίζεται στα, 40 ευρώ συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Έτσι ουσιαστικά το πλαφόν για το μοριακό τεστ είναι στα 60 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Proson.gr το νέο πλαφόν που εξετάζει η κυβέρνηση θα κυμαίνεται μεταξύ από 40 έως 50 ευρώ συνολικά, ρίχνοντας έτσι την τιμή του κατά 10 ή 20 ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πριν από λίγο  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» επιβεβαίωσε πως η νέα τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού θα κυμαίνεται κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί όπως είπε σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται μοριακό τεστ. Βέβαια μέχρι στιγμής το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δεν τα αναγνωρίζει και δέχεται μόνο τα μοριακά (PCR), αφήνοντας στον «αέρα» όσους έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις