Breaking news

Δευτεροβάθμια περίθαλψη και Ιατρική εκπαίδευση
A

Κατέληξε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε στην Καμάρα. Μετά από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η νεαρή κοπέλα ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η οικογένειά της με δύναμη ψυχής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, με τη μητέρα της να συγκλονίζει στο ThessToday.gr: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν».

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν την νεαρή φοιτήτρια, η οποία έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

Αύριο απολογείται ο 26χρονος και η 19χρονη συνεπιβάτιδα 

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 21χρονη, καθώς και η 19χρονη συνεπιβάτιδα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestoday.gr. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα η νεαρή γυναίκα παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην προσπάθειά της να διασχίσει τον δρόμο, στο ύψος της Καμάρας. Ο ασυνείδητος οδηγός την εγκατέλειψε βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα και έκτοτε αναζητείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητο την κοπέλα, μετά δυο παρκαρισμένα οχήματα, και στη συνέχεια έκανε όπισθεν για να κάνει αναστροφή και πάτησε ξανά την κοπέλα, όπου και έφυγε, αφήνοντάς την αβοήθητη.

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του ατυχήματος - Με ιλιγγιώδη ταχύτητα κινούταν το όχημα

Σύμφωνα με το βίντεο που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός του MEGA, το γκρι όχημα καταγράφεται να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο του ατυχήματος, ενώ πολλοί από τους σοκαρισμένους πολίτες που ήταν παρόντες τη στιγμή της πρόσκρουσης, άρχισαν να κυνηγούν τον οδηγό.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τη στιγμή της παράσυρσης ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος: «Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Εκείνη τη στιγμή βλέπω ένα αυτοκίνητο να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

Ο οδηγός έφυγε από την οδό Ιασωνίδου, ενώ λίγο αργότερα το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο, χωρίς πινακίδες και με σπασμένο παρμπρίζ, σε πλαγιά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, με τον ίδιο να παραμένει άφαντος.

Με μηχανική υποβοήθηση σε καταστολή η 21χρονη

Η 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις σε κεφάλι και ορθοπεδικά τραύματα και βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, καθώς φέρει πολλαπλά τραύματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάση σε πνεύμονα και σπλήνα.

Η κοπέλα ζει τις τελευταίες ώρες με μηχανική υποβοήθηση σε καταστολή, με την οικογένεια και τους φίλους να ελπίζουν σε ένα θαύμα των γιατρών στο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τις πινακίδες του οχήματος -αρχικά δεν υπήρχαν στο όχημα- κάτι που σημαίνει ότι θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη.

Παραδόθηκε ο οδηγός 

Παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη Έμμα στις Καμάρες της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ύστερα το τροχαίο εγκατέλειψε την άτυχη κοπέλα παρέμενε άφαντος για μέρες.

Σημειώνεται πως για τον 26χρονο έχει παρέλθει το Αυτόφωρο και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Νωρίτερα σήμερα, παραδόθηκε και μία 19χρονη που επέβαινε στο μοιραίο ΙΧ και η οποία οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι κάμερες είχαν απαθανατίσει την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο όχημα.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης η 21χρονη φοιτήτρια. Η κοπέλα είναι διασωληνωμένη και δίνει μάχη για τη ζωή της, με τους συγγενείς της να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά κατάγματα και θλάση σε πνεύμονα και σπλήνα.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, ενώ χειρουργήθηκε και για τα ορθοπεδικά τραύματα.

Το προφίλ του 26χρονου

Ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ έχει καταγωγή από την Αλβανία και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, καθώς είχε συλληφθεί με μεγάλη ποσότητα χασίς και αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Η Αστυνομία φοβόταν πως θα επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο, μάρκας SKODA, εντοπίστηκε μετά από λίγες ώρες εγκαταλελειμμένο.

Ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για ενδοοικογενειακή βία και υποστήριξε πως δεν οδηγούσε το ΙΧ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 44χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι ενόψει πώλησης του οχήματος, το έδωσε σε άτομο για να το δοκιμάσει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις