Breaking news

syskeves kouzinas
A

Συγκεκριμένα κριτήρια θα ισχύουν στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση που θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε ότι έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, ενώ επισήμανε ότι για παράδειγμα οι πολίτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό κλιματιστικό που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Στόχος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες, όμως θα ισχύουν συγκεκριμένα κριτήρια προτεραιότητας ανάλογα με την οικονομική κατάσταση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις