Breaking news

Πως υπολογίζετε το επίδομα ενοικίου
A

Στην εφαρμογή του προγράμματος «Κάλυψη» μέσω του οποίου το Δημόσιο θα καταβάλει το σύνολο του ενοικίου για τη στέγαση ευάλωτων πολιτών, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο ξεκινά τον Μάρτιο η εγκατάσταση ευάλωτων νέων σε κατοικίες του προγράμματος «Κάλυψη» μέσω του οποίου το Δημόσιο θα καταβάλει το ενοίκιο», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου. Όπως αναφέρει «στόχος είναι η αξιοποίηση τουλάχιστον 1000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν περισσότεροι από 3000 ωφελούμενοι».

Σημειώνεται ότι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Μάλιστα το πρόγραμμα βασίζεται, κατ' αρχήν, στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε αστικά διαμερίσματα ανά την Ελλάδα και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» που θεσπίστηκε με το νόμο 5006/2022 βασίζεται, κατ’ αρχήν, στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε αστικά διαμερίσματα ανά την Ελλάδα και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», θα φιλοξενούνται σε ιδιωτικές κατοικίες νέοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται κατ' αρχήν στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε αστικά διαμερίσματα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Ήδη 579 από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συνεχίσουν να διαθέτουν τα σπίτια τους για τη στέγαση των δικαιούχων του προγράμματος «Κάλυψη». Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για τα τρία χρόνια που θα διαρκέσουν οι μισθώσεις θα εισπράττουν το σύνολο του μισθώματος από το Δημόσιο, το οποίο αναλαμβάνει επίσης την αποκατάσταση των όποιων επισκευών χρειαστούν.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι η αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν περισσότεροι από 3.000 ωφελούμενοι. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δαπανών για ενοίκια και επισκευές των ακινήτων ενώ οι Δήμοι μεταξύ άλλων θα εξετάζουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, θα προτείνουν κατάλληλα διαθέσιμα ακίνητα στους ωφελούμενους, θα καταβάλουν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες, θα μεριμνούν για την εκτέλεση των εργασιών επισκευής, κ.ά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις