Breaking news

INTIME NEWS
A

Για τέταρτη ημέρα επελαύνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στη χώρα, με περιοχές κυρίως στα βόρεια της Αττικής να είναι «ντυμένες στα λευκά».

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη και ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη.

Ειδικότερα, για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας, τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Σποράδων και Εύβοιας. Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία ενδέχεται να είναι κατά τόπους πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. 

Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 9 το πρωί θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, λόγω του καιρικού φαινομένου Μπάρμπαρα.

Η απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και για τις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για αύριο πριν από τις 9 το πρωί. 
 

Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα

Τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας θα μπορούν να ανοίξουν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από ώρα 10 το πρωί, λόγω παγετού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση,  Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από ώρα 10 το πρωί, λόγω παγετού.

Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 10 το πρωί.

Οι πολίτες των ως άνω περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.

Τι θα ισχύσει με τα σχολεία

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά σε Κεντρικό Τομέα, Δυτικό Τομέα και Νότιο Τομέα αλλά και σε Πειραιά και Νησιά.

Αντίθετα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Βόρειο Τομέα, στην Πεντέλη και την Κηφισιά, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια με δύο ώρες αργότερα.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στη Μάνδρα και στη Φυλή, ενώ στην Ανατολική Αττική θα είναι κλειστά στους Δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών και Μαραθώνα.

Εκτός Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας αλλά και στους Δήμους Πρεσπών, Αλμυρού και Καμένων Βούρλων.

Ακόμα στην Ακράτα, στο Αμάρι, στην Τήνο και στη Δημοτική Ενότητα Στυλίδας και Αγίου Κωνσταντίνου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις