Breaking news

Υπουργείο Υγείας: Δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ το περιστατικό στον Ωρωπό - Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας από το πλήρωμα, τίθεται σε αργία
A

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που δείχνει το προσωπικό ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας να βρέχει με λάστιχο μία γυμνή 70χρονη γυναίκα, στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Ωρωπού

«Δεν θα σας πω τι δικαιολογίες άκουσα χθες το βράδυ για το περιστατικό. Οτιδήποτε και να έχει συμβεί, δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γεώργιος Γιασημάκης στο Open. Έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν», δήλωσε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ασθενοφόρου στον Ωρωπό, προχώρησε σε αυτή την πρακτική για να μη λερωθεί το όχημα!

Να σημειωθεί, δε, ότι η 70χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πηγές, νοσεί με ψυχιατρικά προβλήματα, γεγονός που θα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και σεβασμό στη μεταχείρισή της.

 

Υπουργείο Υγείας: Δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ το περιστατικό στον Ωρωπό

Διευκρινίσεις σχετικά με το «άθλιο» περιστατικό «απάνθρωπης συμπεριφοράς» στον Ωρωπό δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο».

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ωρωπού

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο (5/3) για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις