Breaking news

maria-kallas.jpg
A

Tα σωματεία καλλιτεχνών και εργαζόμενων στον πολιτισμό ζητούν με επιστολή τους από τον δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για τους εργαζόμενους στο θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) στην κοινή επιστολή που απέστειλαν 20 σωματεία, ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ «αρνείται να καταβάλλει αμοιβές σε εργαζόμενους στο Θέατρο Μαρία Κάλλας (πρώην Ολύμπια) με τη δικαιολογία ότι το θέατρο τελεί υπό κατάληψη. Πρόκειται, συνεχίζει, «για εργαζόμενους που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών ή εταιρειών δανειζόμενου προσωπικού, καθώς και εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά απολύονται. Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει απίστευτα αδιέξοδα στους ανθρώπους του πολιτισμού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την απαξίωση των σπουδών στις καλλιτεχνικές σχολές, ο Δήμος Αθηναίων -υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται το Θέατρο Μαρία Κάλλας- επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διασπάσει τον αγώνα μας, με μία κίνηση καθαρά ανάλγητη».

Τέλος, στην επιστολή τους καλούν τον Δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο «να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους και να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στις, ούτως ή άλλως πάρα πολλές, δραστηριότητες και ανάγκες που υπάρχουν».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις