Breaking news

Yanis Varoufakis
A

Στην πρώτη του δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση  σε εκπομπή του ΑΝΤ1 προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια. Στο πρόσωπό του είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού που υπέστη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Δεν θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη από μια εθνική τραγωδία για τον δικό μου τραυματισμό. Θα περιμένω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να μου δώσουν μια δικογραφία και όταν τη διαβάσω -με βάση αυτά που ξέρω- θα τοποθετηθώ», ενώ επέμεινε ότι ο δράστης που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών και όχι νεότερος. «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα "προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;"».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χειρουργικά» τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου»

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου», συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδώρος».

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς», απαντώντας στο ερώτημα γιατί ήταν χωρίς αστυνομική συνοδεία, ενώ ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων της γυναίκας του, Δανάης, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που δικαιούται. 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις