Breaking news

gynaika-sinentefxi-interview-woman.jpg
A

Το να καταντά κάποιος πολύ φλύαρος μειώνει την αξία του μηνύματος που εκπροσωπεί καθώς και την παρουσία του.

Αντί να χρησιμοποιείτε αδύναμες λέξεις, η σιωπή είναι μερικές φορές αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Σας επιτρέπει να κάνετε παύση και να σκεφτείτε, ενώ αφήνετε το κοινό να επεξεργαστεί αυτό που λέτε.

Για να χτίσετε εμπιστοσύνη, κυρίως στις συνεντεύξεις και τα εργασιακά περιβάλλοντα, αποφύγετε τις παρακάτω λέξεις και φράσεις που κάνουν τους ανθρώπους να αμφισβητούν την αξιοπιστία σας και να σας σέβονται λιγότερο:

  • Επιφωνήματα

«Εεε», η πιο κλασσική φράση. Υποδηλώνει ότι δεν είστε προετοιμασμένοι, δεν έχετε αυτοπεποίθηση ή χάνετε τι να πείτε στη συνέχεια.

  • «Με κάθε ειλικρίνεια»

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φράση «με κάθε ειλικρίνεια» ή «Δεν πρόκειται να σου πω ψέματα» για να εκφράσουν ειλικρίνεια, αν και θα μπορούσε να διαβαστεί ως το αντίθετο.

Το κοινό γνωρίζει ήδη ότι η πρόθεσή σας είναι να πείτε την αλήθεια. Η επανάληψη θα τους κάνει να αναρωτηθούν γιατί προσπαθείτε να τους διαβεβαιώσετε για την ειλικρίνειά σας.

  • «Νομίζω»

Αυτή η φράση σας κάνει να ακούγεστε διστακτικοί και αβέβαιοι για το τι λέτε — δεν είναι γεγονός, αλλά σκέψη. Εάν γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε ένα καλά ερευνημένο επιχείρημα, οδηγήστε με αυτοπεποίθηση και πεποίθηση.

  • «Απλώς»

Καταλαβαίνω τον φόβο του να είσαι τολμηρός. Αλλά η χρήση αδύναμων λέξεων όπως «απλώς» ελαχιστοποιεί το μήνυμά σας κάνοντας τη δήλωσή σας να αισθάνεται λιγότερο σημαντική.

  • «Μου αρέσει»

Όλοι το έχουμε ακούσει αυτό πασπαλισμένο σε προτάσεις: «Λοιπόν, σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε, να ξεκινήσουμε τη συνεδρία με έναν κύκλο εισαγωγών». Αλλά, παρόμοια με το «χμ» και «εε», σας κάνει να ακούγεστε λιγότερο προετοιμασμένοι ή λιγότερο σίγουροι.

  • «Δεν είμαι ειδικός, αλλά»

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση, υπονομεύετε άμεσα τη δική σας γνώση. Στην προσπάθεια να φανείτε ψύχραιμοι και σίγουροι, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

  • «Κατά τη γνώμη μου»

Φυσικά θέλετε να αναγνωρίσετε τις διαφορές απόψεων και να σεβαστείτε τις άλλες απόψεις. Αλλά το να το παρακάνετε μπορεί να σας κάνει να ακούγεστε αβέβαιοι ή διστακτικοί να κρατήσετε μια ισχυρή στάση.

  • «Θα προσπαθήσω»

Είστε πλήρως αφοσιωμένοι αν πείτε ότι θα προσπαθήσετε; Μπορεί. Αλλά αυτή η φράση σας κάνει να ακούγεστε μόνο εν μέρει αφοσιωμένοι ή ότι δεν έχετε την αυτοπεποίθηση να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε στο χέρι.

  • «Συγγνώμη, αλλά»

Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά απολογητικές φράσεις, μπορεί να φανείτε αδύναμοι ή υπερβολικά υποτελείς.

Και αν πρόκειται να ζητήσετε συγγνώμη, κάντε το με πεποίθηση. Μην το χαρακτηρίζετε με ανειλικρινείς λέξεις όπως «αλλά».

  • «Είχε νόημα;»

Έχω δει ανθρώπους να το λένε αυτό αφού προσπάθησαν να εξηγήσουν κάτι, αλλά δεν ένιωθαν ότι έκαναν καλή δουλειά. Μια καλύτερη φράση θα ήταν: «Ελπίζω ότι είχε νόημα». Δώστε στους ανθρώπους τουλάχιστον 15 έως 30 δευτερόλεπτα για να αφομοιώσουν και μετά ρωτήστε αν έχουν ερωτήσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις