Breaking news

test
A

«Κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% ότι ένας ασθενής έχει κολλήσει τον ιό. Ακόμη και το μορικό τεστ (σ.σ. PCR) είναι πιθανό να μην μπορεί να διαγνώσει ένα μικρό ποσοστό ασθενών με κορονοϊό», σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, στο υπουργείο Υγείας.

Αυτό συμβαίνει «είτε γιατί δεν ανιχνεύεται στη μύτη όπου έχει γίνει λήψη, είτε γιατί ο πολλαπλασιασμός του ιού δεν έχει φτάσει σε ανιχνεύσιμα επίπεδα, όπως για παράδειγμα τις πρώτες 2 - 3 πρώτες ημέρες  της νόσου», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης. 

«Είναι εξαιρετικά απίθανο αυτοί οι άνθρωποι να μεταδώσουν τον ιό. Ο ρόλος τους είναι να βρεθούν και να απομονωθούν αυτοί που μεταδίδουν περισσότερο. Τα τεστ ανιχνεύουν τον ιό στην μολυσματική του μορφή. Η συμπεριφορά μας και η χρήση της μάσκας παίζει καθοριστικό ρόλο. Να συνεχίζουμε να κάνουμε τα self test πριν κάθε κοινωνική συνεύρεση. Έτσι θα ανακόψουμε τη διάχυση της επιδημίας», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι παρατηρείται μικρή αύξηση στις ΜΕΘ της τάξης του 5% αλλά και 20% αύξηση στις εισαγωγές. Παράλληλα, καταγράφεται μια επιτάχυνση εξιτηρίων ενώ στο 1,3 μειώθηκε το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών στα νοσοκομεία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις