Breaking news

xioni-snow-nifada-kairos.jpg
A

Μπορεί να διανύουμε την ανοιξιάτικη περίοδο του έτους στα μέσα του Μαρτίου, όμως ο καιρός συνεχίζει τις εναλλαγές του, επιβεβαιώνοντας την παλιά ρήση «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης» (!). 

Κάπως έτσι, σημειώθηκαν σήμερα χιονοπτώσεις, ακόμη και σε υψόμετρα κάτω από 1.000 μέτρα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν περιοχές της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, στα «λευκά» ντύθηκε ο Χορτιάτης της Θεσσαλονίκης, όπου χιόνιζε από τα ξημερώματα, δημιουργώντας ένα κατάλευκο τοπίο. Μάλιστα, πληροφορίες μετέδωσαν πως τα εκχιονιστικά ανέλαβαν δράση στους δρόμους.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ έχει χιονίσει τόσο στο Φίλυρο όσο και στο Ασβεστοχώρι, ενώ να σημειωθεί πως ο δρόμος προς τον Άγιο Βασίλειο είναι κλειστός.

Τα αυτοκίνητα κινούνται κανονικά χωρίς αλυσίδες, ενώ η αίσθηση του κρύου δεν είναι τόσο μεγάλη.

Λάρισα: Χιόνια στο Λιβάδι Ελασσόνας

Τα ορεινά στη Λάρισα ντύθηκαν στα λευκά, με τις πρώτες χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους πριν ξημερώσει. Το κρύο, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, είναι «τσουχτερό» και ο καιρός στη Λάρισα είναι χειμωνιάτικος. Στα ορεινά πέφτουν χιόνια, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Μαθητές στο Λιβάδι Ελασσόνας έκαναν ασκήσεις ισορροπίας μέχρι να φτάσουν στα σχολεία τους, καθώς οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είχαν παγώσει και το περπάτημα δεν ήταν εύκολο.

Τρίκαλα: Στους 20 πόντους το χιόνι στα ορεινά

Τους 20 πόντους έφτασε το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, και σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφιστά την προσοχή των οδηγών στις μετακινήσεις τους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή και στα πεδινά της Περιφέρειας Τρικάλων.

Καρδίτσα: Χιόνι και στα ορεινά

 Μέχρι τα 15 εκατοστά έχει φτάσει το χιόνι στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Νούσιο σε δηλώσεις, να εφιστά την προσοχή των οδηγών κατά τις μετακινήσεις τους στα σημεία που υπάρχει χιόνι.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ πτωτικά κινείται κι η θερμοκρασία στην Π.Ε. Καρδίτσας. Έξι μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας επιχειρούν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις