Breaking news

Τουρισμός για όλους
A

«Άφαντα» παραμένουν τα voucher της τελευταίας κλήρωσης του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», παρότι έχει περάσει πάνω από ενάμισης μήνας από διενέργεια της κλήρωσης. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και χορηγεί ένα voucher διακοπών που ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 και ανέδειξε 125.000 νέους δικαιούχους που αναμένουν να λάβουν μία άυλη ψηφιακή κάρτα, η οποία θα περιέχει το ποσό των 150 ή 200 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφάπαξ ή τμηματικά, για την πληρωμή τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα. 

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «κατεβαίνει» στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων με την ίδια διαδικασία που χορηγήθηκε παλαιότερα το Fuel Pass και πρόσφατα το Market Pass. Απορίας άξιο είναι λοιπόν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην χορήγηση των voucher.

Σε επικοινωνία που είχε το proson.gr με το υπουργείο Τουρισμό έμαθε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία ενεργοποίησης των άυλων προπληρωμένων καρτών οφείλεται στον μεγάλου όγκο των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαιούχοι που έχουν κληρωθεί αναμένεται να λάβουν οδηγίες ενεργοποίησης έως το τέλος του Μαρτίου. Οι οδηγίες θα σταλούν από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα που επέλεξαν οι δικαιούχοι κατά την αίτησή τους, στο τηλέφωνο και το e-mail που έχουν δηλώσει.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ψηφιακές κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι έχουν περίπου 3 μήνες περιθώριο για να τις αξιοποίησουν, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα δοθεί κάποια παράταση λόγω της μεγάλης καθυστέρησης.

Από τη στιγμή που κάποιος θα κληρωθεί θα λάβει μία ενεργοποιημένη άυλη προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS. Για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και έχουν smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις