Breaking news

Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας
A

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασμένη σταφίδα λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α πάνω το οριζόμενο όριο.

Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά στο προϊόν ΑΒ Ελληνική Γη σταφίδα Μεσσηνίας 375γρ. με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228. 

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» ότι προχώρησε σε ανάκληση της συγκεκριμένης σταφίδας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε συγκέντρωση, ήταν ανώτερη του νομοθετημένου ορίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι «Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος να μην το καταναλώσουν»

συμπληρώνοντας ότι «Σε αυτή και μόνο την παρτίδα του προϊόντος συσκευασμένης, ανιχνεύθηκε ωχρατοξίνη Α πάνω από το όριο. Η εταιρεία συμπληρώνει πως, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. 

Παράλληλα καλεί όσους ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας «να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του». 

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σταφίδα
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις