Breaking news

προσλήψεις ιατρών
A

Αποσύρεται η εγκύκλιος της Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα, για την υποχρεωτική εφημερία των υγειονομικών, που εκδόθηκε στις 28 Απριλίου, μετά το κύμα αντιδράσεων που υπήρξε.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκάγκα σε νέα απόφαση που υπογράφει σημειώνεται ότι: «το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω εγκύκλιο, το υπουργείο Υγείας «εξαναγκάζει» τους υγειονομικούς σε υποχρεωτική εφημερία, ανά πάσα στιγμή, την ώρα που το σύστημα υγείας βρίσκεται και «με τη βούλα» υπό διάλυση.

Ειδικότερα, η απόφαση Γκάγκα έθετε σε εφημερία όλους τους γιατρούς ενός τομέα ανεξάρτητα από την ειδικότητα που έχουν, οι οποίοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά που θα προέκυπταν.

Στην εγκύκλιο αντέδρασαν τα ιατρικά σωματεία, με την ΕΙΝΑΠ μάλιστα να στέλνει εξώδικο στην κα Γκάγκα ζητώντας να αποσύρει την εγκύκλιο, ενώ χαρακτηρίζουν την εγκύκλιο «επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της, ιατρούς του ΕΣΥ».

Η ίδια η Μίνα Γκάγκα πάντως υποστήριξε με διευκρινιστική της εγκύκλιο πως επρόκειτο για απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ότι αντίστοιχο πρόγραμμα εφημεριών ακολουθείται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη νέα απόφαση, εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις