Breaking news

ΠΟΕΔΗΝ
A

Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αττική, για μετά τις εκλογές, αποφάσισε να προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαίωσε τις θέσεις τις, μέσω των οποίων, με συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προβάλλει και διεκδικεί λύσεις στα αιτήματά των υγειονομικών. 

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της, αναφέρει πως θα συνεχίσει να διεκδικεί «αγωνιστικά και αποφασιστικά, ανεξάρτητα της κυβέρνησης που θα προκύψει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ισχυρή Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για διόρθωση των αδικιών με την ένταξη όλων των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες στην κατάταξη των πέντε κατηγοριών».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξή των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

Έως την θυροκόλληση της προκήρυξης των εκλογών η ΠΟΕΔΗΝ βρισκόταν σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε αμέσως μετά τις εκλογές, συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου (9/6/2023), όπου θα αποφασιστεί η πανελλαδική κινητοποίηση στην Αττική.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις