Breaking news

INTIME NEWS
A

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα Τρίτη τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία λόγω της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «Χθες  η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη  επίθεση. Στόχος η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών  προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων».

«Σήμερα, οι κακόβουλες επιθέσεις επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί με στόχο αυτή τη φορά  την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση  με την  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες» συμπληρώνεται.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι: «η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό».

«Σημειώνεται ότι τα  θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν» αναφέρεται.

Τα υπουργεία διευκρινίζουν ότι: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων». 

«Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες Δευτέρα δημιουργήθηκαν προβλήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια λόγω της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανό, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Σκέρτσος: Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ «που έφερε την απλή αναλογική και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άκης Σκέρτσος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων, λέγοντας πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ «που έφερε την απλή αναλογική και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση».

«Προφανώς εδώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση», είπε σε δηλώσεις του σε πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

«Δεν επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όμως εδώ προκύπτει ανάγλυφα και ο λόγος να έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν για να διαχειρίζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους», υπογράμμισε.

Δήλωση Τσαπανίδου για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

«Κατά τον κ. Σκέρτσο, ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει: «Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις