Breaking news

magiorkinis
A

Δεν μπορεί να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η θεωρία της ανοσίας της αγέλης ήταν μια ελπίδα που αναπτύχθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας αλλά «δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας».

Αναφερόμενος για την αποστειρωτική ανοσία ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι κάποιος που έχει νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να μολυνθεί εκ νέου μετά από 3-4 μήνες, όπως προκύπτει από τα χαρακτηριστικά της νόσου, αλλά και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, ειδικά με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εκτιμά σχετικά με το Πάσχα και είπε ότι πιθανότατα θα βρισκόμαστε «σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και καλύτερα από τώρα» προσθέτοντας ότι θα είναι ενδεχομένως «σε καλύτερο επίπεδο από το περυσινό Πάσχα».

Μιλώντας, τέλος, για τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης στους άνω των 60 ετών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις