Breaking news

Κατσικάκι
A

Ανησυχία έχει προκληθεί σε κτηνοτρόφους στη Λακωνίας, καθώς ανακαλύφθηκαν κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια του Πάρνωνα, τα οποία τείνουν να αυξάνονται.

Τα κρούσματα φυματίωσης έχουν εντοπιστεί σε κατσίκια, ενός χωριού στον Πάρνωνα της Λακωνίας, ζήτημα το οποίο συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Κελλάρης έριξε ευθύνες στην περιφέρεια και στη συνέχεια στο κράτος, αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη φυματίωση στα κατσίκια στον Πάρνωνα.

Ακόμη επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Νίκας στο περιφερειακό συμβούλιο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας τα εξής:

«Ένα δύσκολο θέμα που εγκυμονεί και κινδύνους γενικότερους, μιλάμε για μια επικίνδυνη ανθρωποζωονόσο δηλαδή που μπορεί να περάσει και στους ανθρώπους».

Παράλληλα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε πως είναι σημαντικό να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι για την διαπίστωση της νόσου της φυματίωσης, που εντοπίστηκαν σε κοπάδια κατσικιών σε περιοχή της Λακωνίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού και επίσημη ανακοίνωση, απέναντι σε διάφορες ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και τον λαό της Πελοποννήσου με νέο Δελτίο Τύπου, ότι από ενημέρωση που υπάρχει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και από κτηνοτρόφους, υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στην Λακωνία και όχι σε όλη την Λακωνία. Και καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Και να μην αφήνουν τα διάφορα τρολ του διαδικτύου να διακινούν ψεύτικες ειδήσεις και να τρομοκρατούν τον κόσμο».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις