Breaking news

ιερεας
A

Το ανήλικο κορίτσι ζούσε σε καθεστώς φόβου εξαιτίας του 37χρονου ιερέα, ο οποίος τη φόβιζε με όποιον τρόπο μπορούσε, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις αρρωστημένες πράξεις του.

Η αρχή φαίνεται ότι έγινε στα τέλη του 2019. Ο Στέφανος Βερλέκης κατά τη διάρκεια εξομολόγησης του κοριτσιού φέρεται να της ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η εξομολόγηση έχει διάφορα στάδια. Ένα από αυτά τα στάδια είναι και το ερωτικό κομμάτι».

Μάλιστα, «έχτιζε» σιγά σιγά το έδαφος, λεκτικά αρχικά, ενώ στη συνέχεια πέρασε και στα μηνύματα προς το ανήλικο παιδί, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020 φέρεται τουλάχιστον 5-6 φορές να προχώρησε στην πράξη του βιασμού σε βάρος της. Μάλιστα, την κρατούσε μετά την κατήχηση, λέγοντάς της «μείνε λίγο, σε θέλω κάτι».

Το κορίτσι βρήκε το κουράγιο και αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε έπειτα από ταινία την οποία παρακολούθησε με φίλες της, με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης. Τότε, έβαλε τα κλάματα και περιέγραψε αυτό που είχε ζήσει.

Στη συνέχεια μίλησε στη μητέρα της και προχώρησαν στην καταγγελία στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Η κοπέλα φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι παρακαλούσε τον 37χρονο να σταματήσει.

«Δεν θέλω, άφησέ με, θέλω να φύγω, άφησέ με να φύγω». Εκείνος όμως της απαντούσε: «Όχι, δεν θα πας πουθενά».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο, περίπου πριν από 10 μέρες, να λιποθυμήσει μόλις τον αντίκρισε...

Την απειλούσε με ροζ βίντεο

Όπως ανέφερε το Mega, συγγενής της ανήλικης αποκάλυψε ότι φέρεται να εκβίαζε το κορίτσι μετά τον πρώτο βιασμό, ότι θα δείξει βιντεοσκοπημένο υλικό σε οικείους της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα την ξανασυναντήσει, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε ένας καθηγητής του κοριτσιού, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί τα όσα συνέβαιναν και την παρότρυνε να τα καταγγείλει.

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή της θείας της 17χρονης για όσα πέρασε η ανιψιά της στα χέρια του σάτυρου πνευματικού. «Το παιδί το βίαζε μέσα στην εκκλησία. Πήγαινε στο κατηχητικό, το πήγαινε κάτω και του έκανε ό,τι του έκανε», λέει η συγγενής της 17χρονης, ενώ αποκαλύπτει πως ο δράστης είχε το θράσος να μπαίνει μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

Οι αναφορές του κοριτσιού σόκαραν ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων, όπου κατέθετε επί ώρες. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, ότι μία από τους αξιωματικούς που έπαιρνε κατάθεση από το κορίτσι, δύο φορές σταμάτησε τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, όπου ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο 37χρονος, ο οποίος τέθηκε σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, μετά την προθεσμία που έλαβε, ενώ στους αστυνομικούς δεν παραδέχτηκε τις πράξεις του. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πού την έχω ενοχλήσει, πού μπορεί να την έχω πειράξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του δικηγόρου του, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν». 

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα έχει προβλήματα, πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», συμπληρώνει ο δικηγόρος.

Η υπόθεση της ανήλικης, που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα βίωσε στα χέρια του ιερέα, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη που θα απασχολήσει τη δημοσιότητα.

Ήδη, μία 19χρονη σήμερα γυναίκα, κατήγγειλε ότι ο ιερέας την προσέγγισε στο παρελθόν και της προσέφερε 50 ευρώ, προκειμένου “να της αφιερώσει μία ώρα από τη ζωή της”. Η κοπέλα έχει κληθεί από το Τμήμα Ανηλίκων, ώστε να καταθέσει τη μαρτυρία της. Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούσε ο 37χρονος είναι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, ότι η 19χρονη έχει αποθηκεύσει στο τηλέφωνό της τον αριθμό του κινητού του ιερέα με το όνομα “μην το σηκώσεις”.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις