Breaking news

INTIME NEWS
A

Αν και από σήμερα, Πέμπτη αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 βαθμούς Κελσίου, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από το Σάββατο, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Για την αλλαγή του καιρού, κάνει λόγο με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Θεόδωρος Κολυδάς αναφέροντας ότι: «Από το απόγευμα του Σαββάτου το ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα Βορειοδυτικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες και θα ενισχύσει τους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Πέμπτη ξεκινάει ένα θερμό τριήμερο ξεκινά από σήμερα για τη χώρα μας, με σταδιακή άνοδο του υδράργυρου έως το Σάββατο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου, αύριο, Παρασκευή το μεσημέρι. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Σε αυτόν φαίνονται χαρακτηριστικά οι ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης και οι θερμές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν το κύμα υψηλών θερμοκρασιών στα Βαλκάνια και στην χώρα μας. Καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες και η ατμοσφαιρική διαταραχή με την οποία συνδέονται θα κινηθούν ανατολικά θα προκαλέσουν τα τοπικά φαινόμενα, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας που αναφέρθηκε παραπάνω.

meteo
meteo.gr
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις