Breaking news

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια
A

Σοκ και σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος δολοφονήθηκε, το βράδυ της Δευτέρα 7 Αυγούστου, έξω από το «OPAP Arena» από χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου και των άγριων επεισοδίων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνση επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ, από τις θέσεις ευθύνης τους, καθώς και τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας.

Εκτός της δολοφονίας του 29χρονου φίλαθλου, οι χούλιγκαν προκάλεσαν επεισόδια τα οποία τραυμάτισαν ακόμη οχτώ άτομα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός χαρακτήρισε «Ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασαν από τα ελληνικά σύνορα, έκαναν πορεία εντός της Ελλάδας και τελικά έφτασαν στον τόπο των επεισοδίων, ενώ σημείωσε πως η ΕΛ.ΑΣ. απέτυχε στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής».

Στον «Ερυθρό Σταυρό» με έφραγμα η μητέρα του 29χρονου

Στον «Ερυθρό Σταυρό» με έμφραγμα διακομίσθηκε η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας από χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ την είδηση έκανε γνωστή η νονά του 29χρονου.

Σημειώνεται ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» βρίσκονται και χούλιγκαν των Κροατών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έξω από το νοσοκομείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Βίντεο με το «κομβόι» και τα ρόπαλα στο μετρό

Διάφορα βίντεο που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν μεταξύ άλλων φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίζουν την εθνική οδό και να φτάνουν στην Αττική.

Αφότου έφτασαν στην Αττική, τα αυτοκίνητα φαίνεται πως χωρίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Εκεί, με δοκάρια στα χέρια τους, επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως περίπου 100 - 120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδρασαν «Μαζί με Έλληνες οπαδούς - συνεργούς τους» που βρέθηκαν στον Περισσό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις