Breaking news

stylianidis
A

Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ειδικά για τα σχολεία, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε κατά την έναρξη της ενημέρωσης: «Θα ήθελα να μεταφέρω ακόμα μια φορά τη συγγνώμη της Πολιτείας. χθες το βράδυ με συνεχείς προσπάθειες όλων των φορέων καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβίσουμε 3.500 συμπολίτες μας και 1.800 αυτοκίνητα από την Αττική Οδό».

«Χάος» στους δρόμους της Αττικής

Η νέα αυτή απόφαση λήφθηκε ενώ πάρα πολλοί δρόμοι στην Αττική παραμένουν κλειστοί μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας». Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα 200 άτομα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό από χτες το πρωί.

Μάλιστα, πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο και η εταιρεία το αποδέχθηκε, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το χάος που προκλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Να σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Αθήνας μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται η εκτέλεση δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα.

Σε ό,τι αφορά το Τραμ στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα - Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις