Breaking news

blue horizon
A

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη που σκοτώθηκε χτες, βράδυ Τρίτης, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον πέταξαν στη θάλασσα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το πλοίο αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πόρισμα δείχνει πως η αιτία θανάτου του 36χρονου είναι ο πνιγμός. 

Παράλληλα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Δηλαδή, όπως φαίνεται από την νεκροψία, ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του -πιθανότατα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μετά τις βάρβαρες σπρωξιές από τα δύο μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν μέσα στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 36χρονο Αντώνης ήταν Άτομο με Αναπηρία και πιθανών να μην ήξερε κολύμπι. Σύσσωμη η κοινωνία παρακολουθεί με αποτροπιασμό τα βίντεο στα οποία φαίνονται οι άντρες του πληρώματος που πετούν τον άντρα στη θάλασσα και στη συνέχεια δίνουν εντολή να ξεκινήσει το πλοίο. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που βρεθεί άνθρωπος στη θάλασσα, η νομοθεσία επιβάλλει ρίψη του πλησιέστερου κυκλικού σωσιβίου, ενημέρωση γέφυρας, σήμα συναγερμού, ενημέρωση λιμενικών αρχών, καθαίρεση της λέμβου διάσωσης, περισυλλογή και περίθαλψη ναυαγού. 

Σε αντίθεση με ότι επιβάλλει η νομοθεσία αλλά και η ηθική, το πλοίο αναχώρησε για το Ηράκλειο της Κρήτης και επέστρεψε μόνο μετά από την εισαγγελική παρέμβαση. Να σημειωθεί ακόμα ότι το Λιμενικό ειδοποιήθηκε από τους επιβάτες του πλοίου που είδαν το συμβάν και φώναζαν: «Σώστε τον».

Προσοχή, ακολουθούν σκληρά βίντεο:

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι 4 συλληφθέντες 

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που συνελήφθησαν μετά τον φρικιαστικό θάνατο του 36χρονου. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Όλοι τους θα απολογηθούν στην Εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι.

Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη:

«Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη

Το αναπηρικό κίνημα απ΄ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα έχει εξοργιστεί και ταυτόχρονα θρηνεί για τον χαμό του 36χρου συμπολίτη μας με αναπηρία, με τον βάναυσο τρόπο που έγινε και ήρθε στη δημοσιότητα και στη γνώση όλων μας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του Αντώνη και ταυτόχρονα ζητά την απονομή δικαιοσύνης για τον τραγικό χαμό του.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Ενώ η Ελλάδα έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία είναι πλέον Νόμος του κράτους από το 2012, το άρθρο 8, για «την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας (…) σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, την ενθάρρυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία», καθώς και την καταπολέμηση «των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των επιβλαβών πρακτικών που αφορούν σε άτομα με αναπηρία», παραμένει κενό γράμμα.

Δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι φορέων και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα εξακολουθούν να αγνοούν το πώς να επικοινωνούν με τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακουστική αναπηρία, αναπηρία όρασης και νοητική αναπηρία. Οι συμπεριφορές που υιοθετούνται και αναπαράγονται προς τους πολίτες με αναπηρία έχουν ως βασικές αιτίες αφενός τις προκαταλήψεις και τα εμπεδωμένα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία, θεωρώντας τους αρκετά συχνά ως «πολίτες» που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άτομα χωρίς αναπηρία, αφετέρου πολλοί συχνά οι πολίτες με αναπηρία προσεγγίζονται ως «αντικείμενα» οίκτου ή ως πολίτες «δεύτερης» κατηγορίας και όχι ως υποκείμενα φορείς δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το αναπηρικό κίνημα ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη και διεκδικεί πολιτικές ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινωνίας, που θα καλλιεργήσουν την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα προάγουν την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις