Breaking news

Κακοκαιρία Daniel: Το νερό «κατάπιε» τη Λάρισα
A

Μπορεί να διανύουμε την τρίτη μέρα από τότε που σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις στο θεσσαλικό κάμπο από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel, ο Πηνειός όμως συνεχίζει να φουσκώσει «καταπίνοντας» το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμούς. Οι εκκενώσεις συνεχίστηκαν μέχρι και αργά χθες το βράδυ του Σαββάτου (09/09). Την ίδια ώρα ο απολογισμός των απωλειών μεγαλώνει, καθώς νεκρός βρέθηκε αγνοούμενος στην Καρδίτσα.

Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Την ίδια ώρα, χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά, παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο, στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, ενώ στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Νέες εκκενώσεις

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής στο Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα μήνυμα εστάλη από το 112 και στους κατοίκους της περιοχής της Αλεξανδρινής, με την οδηγία να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς Ομόλιο.

Ήδη μηνύματα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι πολλών περιοχών:

  • 14:08 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ομορφοχώρι προς Πλατύκαμπο.
  • 15:45 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός.
  • 16:02 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα.
  • 16:59 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.
  • 17:18 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή».

Κομμένη στα δύο η χώρα

Από χθες είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, ενώ μέχρι και τη Δευτέρα στις 6 πμ ελεύθερη είναι η διέλευση από τα διόδια στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας οδού με την Ιωνία οδό.

Οι 6 αγνοούμενοι 

Πλέον οι αγνοούμενοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Κρίσης είναι έξι από την κακοκαιρία Daniel, που έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Πρόκειται για τους εξής:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις