Breaking news

Κηφισός
A

Τα μέτρα για την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη λεωφόρο Κηφισού ανακοίνωσε χτες, πρωί Δευτέρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Σήμερα οι δύο γερανοί που θα αναλάβουν δράση βρίσκονταν στα «πόστα» τους και ευχής άξιο είναι να παραμείνουν εκεί και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, όταν οι κάμερες θα έχουν φύγει. 

Να σημειωθεί ότι η αποσυμφόρηση του Κηφισού αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα για την πρωτεύουσα, καθώς καθημερινά δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων και πολύωρες καθυστερήσεις. 

Ο τρόπος, λοιπόν, που «σκαρφίστηκε» η κυβέρνηση για να μειώσει, έστω και λίγο, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι να επεμβαίνει ταχύτερα όταν υπάρχει κάποιο ατύχημα, προκειμένου να μένουν ανοικτές όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας και να κινούνται ελεύθερα τα οχήματα. 

Για τον λόγο αυτό, από χτες το πρωί, έχουν τοποθετηθεί δύο γερανοί και δύο μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι «περιφρουρούν» τα δύο ρεύματα του Κηφισού. Μόλις αντιληφθούν κάποιο ατύχημα ή κάποια μηχανική βλάβη σε όχημα, επεμβαίνουν για να ανοίξουν δρόμο και οι γερανοί να μεταφέρουν στην άκρη του δρόμου τα ακινητοποιημένα οχήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά μέσο όρο, καθημερινά ακινητοποιούνται 8 οχήματα στη λεωφόρο Κηφισού.

Ο Διοικητής του Γ’ Τμήματος της Τροχαίας ΒΑ Αττικής, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πώς θα λειτουργούν οι «ράμπο» του Κηφισού.

«Από χθες το πρωί δύο γερανοφόρα οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής επικουρούμενα από τους δικυκλιστές της Τροχαίας επιτηρούν το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το ένα γερανοφόρο βρίσκεται στη γέφυρα Βρυούλων, το άλλο γερανοφόρο βρίσκεται έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και εξήγησε:

«Έχει γίνει σχεδιασμός για τη θέση τους ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και κυρίως για όταν χρειαστεί να έχουμε μία άμεση επέμβαση, μία έγκαιρη ενημέρωση και γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των οδηγών, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω μηχανικής βλάβης που ακινητοποιούνται ή λόγω τροχαίων με υλικές ζημιές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργακόπουλος εξήγησε ότι υπάρχουν ταυτόχρονα και άλλες δράσεις της Τροχαίας Αττικής, όπως για τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, όπου υπάρχουν τα μπλόκα της Διεύθυνσης Τροχαίας σε καθημερινή βάση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις