Breaking news

Φαρμακεία και λουκέτο
A

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, σε εφαρμογή προβλέπεται να τεθεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ'οίκον για τους πάσχοντες.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το σχέδιο προβλέπει την αποστολή φαρμάκων στο σπίτι ή σε νοσοκομείο, για τουλάχιστον 120.000 ασθενείς σε όλη τη χώρα.

Το βασικό πλάνο του υπουργείου Υγείας, προετοιμάζει λογισμικό και logistic έτσι ώστε όλα τα φάρμακα που παραλαμβάνουν οι χρόνια πάσχοντες, να παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να καταγράφονται ψηφιακά και να στέλνονται με courier στα σπίτια των ασθενών ή στα νοσοκομεία.

Για την ώρα δεν έχουν επιλυθεί κάποια διαδικαστικά ζητήματα, όπως το ποιες εταιρείες, πρόκειται να αναλάβουν τη μεταφορά των σκευασμάτων αφού υπάρχουν φάρμακα τα οποία χρειάζονται συνθήκες διατήρησης μέσα σε ψυγείο.

Πρόβλημα αποτελεί η μεταφορά των φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη η φόρμουλα, έτσι ώστε η διανομή να πραγματοποιείται εγκαίρως δίχως καθυστερήσεις.

Όπως προκύπτει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα πάψουν να λειτουργούν και ουσιαστικά θα μετατραπούν σε αποθήκες φαρμάκων για τη συγκέντρωση τους, μέχρι να μεταφορτωθούν, έτσι ώστε να αποστέλλονται στα σπίτια των ασθενών ή στα νοσοκομεία.

Σήμερα, μικρό είναι το ποσοστό των φαρμάκων που αποστέλλονται κατ' οίκον σε βαριά πάσχοντες, καθώς και τα φάρμακα για τον κορονοϊό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις