Breaking news

Βροχή στην Αθήνα
A

Υποχωρεί σήμερα, Τετάρτη, η κακοκαιρία που έπληξε χτες σε σημεία τη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι όμως βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, Τετάρτη, αναμένοντα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στην Πάτρα

Προβλήματα, κυρίως στην Πάτρα, αλλά και σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Ναυπάκτου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στην Δυτική Ελλάδα.

Λόγω των βροχοπτώσεων, υπήρξε συσσώρευση υδάτων σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αλλά και συνοικιών, όπως επίσης και στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων.

Στην περιοχή της Αιγιαλείας καταγράφηκαν προβλήματα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, κοντά στην περιοχή Ελαιώνας, ενώ στην Ναύπακτο υπήρξε συσσώρευση υδάτων στην οδό Καλυδώνος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έγιναν τουλάχιστον 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την παροχή βοήθειας.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, αναμένονται νεφώσεις πιο πυκνές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και τη Κρήτη, με τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη, την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, που θα σταματήσουν μετά το μεσημέρι και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες, 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες τοπικά αυξημένες, με την ορατότητα να είναι περιορισμένη κατά τόπους, αναμένονται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο σταδιακά μέχρι 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις