Breaking news

Χειροπέδες
A

Στην δικαιοσύνη οδηγούνται δύο δημοτικοί υπάλληλοι στην Εύβοια με την κατηγορία του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για δύο υπάλληλους στον Δήμο Χαλκιδέων, όπου, όπως προέκυψε από έρευνα, ενέκριναν πάνω από 300 επιδόματα σε πολίτες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. 

Σύμφωνα με το evima.gr οι δύο υπάλληλοι ενέκριναν εκατοντάδες αιτήσεις για επιδόματα, στα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, οι αιτούντες δεν είχαν καταθέσει καν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Την υπόθεση αντιλήφθηκαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, όταν παρατήρησαν το πλήθος των επιδομάτων που εγκρίθηκε στη Χαλκίδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι υπάλληλοι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι οι οδηγίες του υπουργείου δεν ήταν σαφείς και πίστευαν ότι οι ίδιοι έπρεπε να εγκρίνουν τα επιδόματα, χωρίς σε κάθε περίπτωση να μπορούν να αιτιολογήσουν γιατί προχωρούσαν σε εγκρίσεις δίχως έστω την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Από τη δικογραφία δεν προκύπτει πάντως ότι οι παράνομες εγκρίσεις των επιδομάτων γίνονταν στο περιθώριο χρηματισμού

Σε βάρος των δύο δημοτικών υπαλλήλων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος και στις αρχές του 2024 αναμένεται να δικαστούν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις