Breaking news

Σαρδέλες στα Κουφονήσια
A

Ένα σπάνιο και όμως αληθινό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στο λιμάνι Κορθίου στην Άνδρο, όταν μερικοί ντόπιοι είδαν αμέτρητες σαρδέλες να εμφανίζονται στην προκυμαία και στη συνέχεια να ξεπηδούν μόνες τους στη στεριά.

Σημειώνεται ότι, ένα παρόμοιο σκηνικό παρατηρήθηκε και στα Κουφονήσια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cyclades.gr, δεκάδες σαρδέλες άρχισαν να πετάγονται μόνες τους στη στεριά, με το συμβάν να αποδίδεται πιθανότατα σε κυνήγι μεγαλύτερων ψαριών, καθώς οι σαρδέλες φαίνεται να έφτασαν στη στεριά προκειμένου να μην γίνουν λεία μεγαλύτερων θαλάσσιων θηρευτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ειδικοί το φαινόμενο αυτό, δεν συμβαίνει συχνά, αλλά δεν αποτελεί και κάτι το εντελώς ασυνήθιστο.

Στα Κουφονήσια συγκεντρώθηκε, εξίσου μεγάλος αριθμός σαρδελών προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους κατοίκους, καθώς πέρα από το νερό, πολλά από τα ψάρια «πετάγονταν» και στη στεριά, με πολλούς να σπεύδουν να ψαρέψουν όσα περισσότερα μπορούσαν.

Σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok δείχνει κοπάδια από σαρδέλες να έχουν συγκεντρωθεί και στο λιμάνι, ενώ μερικοί μπόρεσαν να τις μαζέψουν εύκολα και με απόχη.

Δείτε τα σχετικά βίντεο παρακάτω:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις